2008 m. gegužės 10 d., šeštadienis

Atsiliepimai apie bendravimo kultūrą.

Žodis gydo. Šiam teiginiui sunku prieštarauti. Kokie mūsų bendravimo įgūdžiai? Ką galėtume daryti kitaip?

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Sveiki, norėčiau išsakyti savo nuomonę apie jūsų darbuotojų bendravimo kultūrą, kaip reaguoti, jei seseles neatsako į tavo parteiktus klausimus, žada iškviesti apsaugą, gaila, kad jūsų padarytas klaidas, dažnai tenka taisyti kitiems jūsų kolegoms, yra sakoma, koks vadovas, tokie ir jo pavaldiniai, ar nevertėtų, mielas vadove į tai atkreipti dėmesį...
Noriu padėkoti GMPS darbuotojams-jie visada maloniai kalba su ligoniais, atsako į jų pateiktus klausimus ir dažnai ,,taiso ,,jūsų kolegų klaidas, gal tai jų vadovo profesionali darbo patirtis, kurios vertėtų pasimokyti jums.
Tikrai nenorėčiau dar kartą atsidurti situacijoje, kurioje teko pabuvoti...
Tai ką reiškia jūsų aukščiausio lygio profesionalumas

Kęstutis rašė...

Dėkui už komentarą. Jūsų informacija yra labai svarbi, tačiau nelabai konkreti. Supratau, kad slaugytojos bendravimas Jums buvo nepriimtinas. Būtų naudinga sužinoti vykusio pokalbio dalyvius (pacientas -slaugytoja), nes skyriuje žinau labai daug puikių slaugytojų. Noriu pastebėti, kad vieno atvejo įspūdis labai svarbus šalinant trūkumus, bet ne darant išvadas apie viso skyriaus darbą. Dar kartą dėkui už bendradarbiavimą.

Eglė rašė...

01 30 leisgyvę mamą (širdies sutrikimai)su greitosios pagalbos medikais atvežėme į Kardiologijos klinikos skubios pagalbos skyrių. Tuomet dirbo gydytoja RAIMONDA VERSECKAITĖ. Pirmiausiai atkreipiau dėmesį į už durų lūkuriuojančius ligonius (4-5?). Į kabinetą pirmiausiai užėjo greitosios pagalbos medikė, kuri po kelių minučių sugrįžo susinervinusi ir liepė man eiti aiškintis. ĮĖJUSI Į KABINETĄ,- TIESIOGINE TA ŽODŽIO PRASME - APSTULBAU: KABINETE NĖ VIENO LIGONIO, DĖL KURI0 SUSIDARYTŲ EILĖ UŽ DURŲ. O GYDYTOJA "AUKLĖJO" (RĖKĖ, GESTIKULIAVO) IR ATVIRAI TYČIOJOSI IŠ DAR VIENOS GREITOSIOS PAGALBOS MEDIKĖS. MOTERIAI IŠSKUBĖJUS IŠ KABINETO, ATĖJO EILĖ IR MAN: ŠAUKĖ, GESTIKULIAVO, TYČIOJOSI... KABINETE TUO METU GYDYTOJOS "DARBĄ" STEBĖJO IR JAI PRITARĖ DAR DVI JOS KOLEGĖS (NE GYDYTOJOS, SPĖJU PAGAL APRANGĄ). MALDAVAU APŽIŪRĖTI KRITINĖS BŪKLĖS MAMĄ, GULINČIĄ ANT NEŠTUVŲ KORIDORIUJE. NEPAVYKO: GYDYTOJA "DIDVYRIŠKAI" ATSILAIKĖ. Beje, už durų laukiančių žmonių ši gydytoja irgi nepriėmė. Aš tikrai negaliu komentuoti gydytojos medicininių sprendimų bei rekomenduojamų gydymo būdų (kurių ji nerekomendavo), nes neturiu medicininio išsilavinimo. Tačiau gydytojos etika bei jos arogantiškas bendravimo stilius, nenoras atsakyti į klausimus, susijusius su ligonės būkle, iš esmės pažeidė mano bei mano mamos teises gauti pilnavertį gydymą bei informaciją, susijusią su liga. Formaliai gydytojos RAIMONDOS VERSECKAITĖS veiksmuose galima įžvelgti veiksmus bei neveikimą, kuriu pagrindu yra pažeisti mano kaip kliento ir Jūsų kaip paslaugos teikėjo civiliniai santykiai, kuriuos galima ginti teismuose. Tikrai nedarau jokių išvadų apie VISO skyriaus darbo kokybę. Tačiau šis atvejis, vertas rimto susidomėjimo: ar šios gydytojos elgesys adekvatus? Gal kompetencijos gydytojos darbui stoka verčia ją dirbti ne kaip specialistei SKUBIOS pagalbos skyriuje, o gyvulių paskirstymo punkte (nurodinėjo kur kam priklauso gydytis)? Prašau atlikti tyrimą dėl minėto atvejo bei gauti atsakymą dėl priimtų priemonių bei sankcijų šiai Jūsų darbuotojai. (eurbanien0117@yahoo.com).Ačiū.

Unknown rašė...


Paskaičius komentarus tikrai vaizdas susidaro, kad gydytoja Raimonda Verseckaitė yra tikrai grubi ir atstumianti gydytoja. Rašau todėl, kad aš tik vakar palikau Kauno klinikas ir tikrai atsakingai galiu teikti, kad mane gydanti gydytoja RAIMONDA VERSECKAITĖ labai maloni ir nuoširdžiai išklausanti ligonį gydytoja. O bendravimo kultūros jai tikrai netrūksta, turėjau nemažai susitikimų su gydytoja ir nuolat su personalu. Argi gali nepastebėti EDITOS ŠAPOLAITĖS kurios nuolatinis rūpestis ir padrąsinantis žodis suteikdavo man jėgų ateičiai. Gerbiama RAIMONDA linkiu Jums SĖKMĖS visur ir visada. Gerbiama EDITA,tegul neišblėsta Jūsų energija, tegul Jūsų žodis sušildo skaudamas ligonių širdis.

Kęstutis Rutkauskas